30 Haziran 2013 Pazar

ENERJİDEN YARARLANMANIN TARİHÇESİ

Tarihin başlangıcından bu yana insanlar, daha kolay ve daha verimli iş yapmalarını sağlayacak enerji kaynakları aradılar. Bu yönde atılan ilk adım vinç ve ayak değirmeni gibi makineleri kullanma yoluyla insanın kas gücünün daha etkili duruma getirilmesi oldu. Çok geçmeden at,katır,öküz gibi hayvanların kas gücünün  insanınkinden çok daha büyük olduğu anlaşıldı, hayvanlar ağır yükleri çekmek ve değirmenlerde çalışmak için eğitildi. Zamanla rüzgar ve sudan da enerji kaynağı olarak yararlanılabileceği öğrenildi ve ilk yelkenli gemiler günümüzden 5000 yıl önce Mısır'da yapıldı. Romalılar , İ.Ö. birinci yüzyılda tahıl öğütmek için su değirmenleri  kullanmaya başladılar. Su enerjisi daha sonra da önemini korudu ve günümüze kadar yaygın biçimde kullanıldı.İnsanların tahıl öğütmede daha verimli bir yöntem bulmaya yönelmesiyle ortaya çıkan yel değirmenleri, Orta çağ'da Avrupa'da adım adım batıya doğru yayıldı.

TEKERLEĞİN TARİHÇESİ VE BULUNUŞU

Tekerlek belki de bütün çağların en önemli mekanik icadıdır : Makinelerin çoğunda, saatlerde, yeldeğirmenlerinde ve buhar makinelerinde, ayrıca otomobil ve bisiklet gibi taşıtlarda tekerlekler ve tekerlek ilkesine dayanan çarklar vardır. İlk tekerlek günümüzde Irak'ın kuzey kesimini içine alan Mezopotamya'da, günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce ortaya çıktı. Çömlekçilerin kil toprağı işlemede yardımcı bir araç olarak kullandıkları tekerleğin aynı dönemde arabalara takılması, ulaşımda köklü bir dönüşümün yolunu açtı ve ağır gereçler ile büyük eşyaların daha kolay taşınmasın ı sağladı. Bu ilk tekerlekler, tekparçaydılar ve tahta kalaslardan dilim olarak kesilmiş parçaların birbirine tutturulmasıyla yapılıyorlardı. İspitli (parmaklı) tekerleklerse, I.Ö. 2000 dolaylarında ortaya çıktı ve daha hafif oldukları içi, özellikle savaş arabalarında kullanıldı. Tekerleğin daha hızlı dönmesini sağlayan göbek takımlarıysa, İ.Ö. 100 dolaylarında geliştirildi. Çömlekçi Tekerleği Eski Yunanlılar ve eski Mısırlılar İ.Ö. 300'e doğru ayakla iterek çevrilen çömlekçi tekerleğini (çarkını) icat ettiler.Diskin belirli bir ağırlıkta olması, düzenli bir hızla dönmesini sağlamaktaydı. Fransa ve Almanya'da yaşayan keltler. İ.Ö. 100 dolaylarında, basit dingil milleri bulunan atlı arabalar yaptılar. Dingil ile tekerlek göbeği arasına takılmış deri gömleklerden oluşan bu miller, sürtünmeyi azaltarak tekerleğin daha kolay dönmesini sağlıyordu.

İCADIN ÖYKÜSÜ VE SÜRESİ

Bir icadın yaratılmasına genellikle çok sayıda insan katılır ve icatların son biçimlerini alması çok uzun sürebilir. Bazen bir icat, yüzyılları bulan bir evrim süreci geçirir ; bu evrim sırasında farklı gelişmelerin ve yeni teknolojilerin sonuçları benimsenir: Delik açmaya yarayan aletlerin tarihini geriye doğru incelediğimizde, bildiğimiz el matkabının icat edilmesinin basit bizleri (bızları) ve yay delgisini geliştirmek için yüzlerce yıl boyunca yapılmış yeniliklerin ürünü olduğunu görürüz. Delik açmaya yönelik aletlerin ilk örnekleri arasında eski Mısırlıların kullandığı aletler sayılabilir. Eski Yunan Bilgini  Arkhimedes (Arşimet), İ.Ö. 230 dolaylarında fiziksel gücü aktarmak ve artırmak için kaldıraç ve dişli takımlarından yararlanma yollarını araştırmış, ama ek manivela gücü sağlayan matkap kolu, ancak Ortaçağ'da geliştirilmiştir; dişli takımlarının kullanılldığı çarklı el matkaplarıysa, daha yakın bir dönemde ortaya çıkmıştır.

İCAT NEDİR ?

İcat daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla geliştirilmesidir; oysa keşif daha önce var olmakla birlikte bilinmeyen bir şeyin öğrenilmesidir. Apansızın ortaya çıkan icatların sayısı çok azdır; icatların çoğu, daha önce var olan teknolojilerin yeni ve benzersiz biçimde bir araya getirilmesinin sonucudur.Bu yeni ürün, belirli bir insan gereksinmesinin sonucudur. Bu yeni ürün, belirli bir insan gereksinmesini karşılama çabası sonucunda, mucidin bir işi daha çabuk yada daha verimli yapma isteği sonucunda, hatta bazen raslantıyla ortaya çıkabilir; bireysel çalışmanın sonucu olabileceği gibi, ekip çalışmasıyla da gerçekleştirilmiş olabilir. Zaman zaman icatların , dünyanın farklı kesimlerinde aynı sıralarda, ama birbirinden bağımsız olarak ortaya çıktıkları da görülür.

29 Haziran 2013 Cumartesi

BUĞDAY NEDİR ÖZELLİKLERİ VE ÇEŞİTLERİ NELERDİR.

Buğday, Değerli bir besin kaynağı olarak, en azından 9000 yıldır yetiştirilmektedir. Eski Mısır mezarlarında buğday tanelerinin kalıntılarına rastlanmıştır. Ayrıca, eski Roma'da ve eski Yunanistan'da da buğdayın başlıca tahıl olduğu bilinmektedir. Buğday tarımının kökeni, "Önasya" da denen Anadolu, İsrail, Irak ve İran topraklarını kapsayan bölgededir. Bir zamanlar zengin tarım alanı olan bu bölgenin büyük bir bölümü, günümüzde çöl haline gelmiştir. Buğday yeryüzünde hemen her yörede yetiştirilmektedir. Kırmızı buğday ve iki sıralı buğday gibi küçük taneli, ilk ve ilkel buğday türlerinin kötü havalarda kolayca kırılabilen ince uzun sapları vardır. Küçük taneli tohum verimin önemli biçimde düşük olmasına yol açmaktaydı. Günümüzde yoğun ıslah çalışmaları sonucunda, daha yüksek kaliteli, kuraklığa ve hastalığa karşı dirençli türler elde edilmektedir.Yabani Kırmızı Buğday: Bu yabani ot,büyük olasılıkla ekimi yapılan buğdayın atalarından biriydi.Bitkinin ince uzun sapları, küçük kömeci ve tohumları vardı. KIRMIZI BUĞDAY : Bu ilk buğday türü, hayvan beslemek için , ülkemizde bazı yörelerde hala yetiştirilmektedir. Taneleri çok küçüktür;hasadı güçtür. İKİ SIRALI BUĞDAY (Nisastaslık):  İki sıralı buğday, eski Yunanlılar ve eski Romalılar dönemlerinde başlıca tahıl kaynağı idi. Bu bitki de günümüzde ekimi yapılan buğdayın atalarından biridir.ve ülkemizde "nisastalık buğday" adıyla tanınmaktadır. KAPLICA BUĞDAY: Buğday üretiminde bir başka gelişme de, iki sıralı buğday ile buğday tarlalarında biten yabani keçiotunun  çaprazlanması ya da melezlenmesi sonucu, "kaplıca buğday" denilen melez türün elde edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. Bunun sonucu olarak da, Kuzeydoğu Avrupa'da yer yer melez buğday ekilebilmektedir. SERT BUĞDAY (Durum Buğdayı) : İki sıralı buğday türüne çok yakın, iri taneli başka bir buğday türü olan sert buğdaya," makarnalık buğday" da denir. Makarna ve bisküvi yapımında kullanılmakta, yaygın biçimde yetiştirilmektedir. İyi islah edilmiş bu buğday türünün az glüten içermesi önemsenmemektedir.Yoğun ıslah çalışmaları, günümüzde iri taneli sert buğday üretimine olanak sağlamıştır.EKMEKLİK BUĞDAY: İki sıralı buğday ile yabani keçiotunun melezi olan ekmeklik buğday, günümüzde en yaygın ekilen buğday türüdür. İri tanelidir; yüksek oranda glüten içerdiği için, bu buğdayın unuyla yapılan ekmek pişkin ve renkli olmaktadır.

28 Haziran 2013 Cuma

KÖPEK SOYLARININ GELİŞMESİ

SPANYEL, TAZI ve TERİYE  gibi köpek soylarının çoğu, yüzlerce yıllık bir geçmişe dayanmaktadır; ama istendiğinde, iki ya da daha çok  sayıda farklı soyu çifleştirme yoluyla her zaman yeni bir soy geliştirilebilir. Sözgelimi  Sealyham teriyesi, XIX. yüzyılda Wales bölgesinin (İngiltere) Sealyham yöresinde yaşamış Kaptan Edwards'ın geliştirdiği bir yeni soydur. Ortadan kalkmış bir soyu geri getirmek, yani "yeniden yaratmak" olanağı da vardır.Günümüzden yaklaşık yüzyıl önce soyu tükenmiş İrlanda kurt köpeğinin yeniden elde edilmiş olması, buna örnek gösterilebilir. Bu sonuca Danua köpeği, iskoç geyik tazısı ve mastı arasındaki çiftleşmelerinden yeni bir soyun ortaya çıkmasıyla varılmıştır. İngiltere'de 1859'da yapılan ilk köpek yarışmasından önce, aynı soy içindeki köpekler arasında büyüklük, biçim ve renk bakımından önemli değişkenlikler varken ,yarışmalara katılmak için aranan standartların bir sonucu olarak, günümüzde aynı soydan gelen köpekler artık birbirlerine çok benzemektedir. Köpeklerin bireysel özelliklerini yitirmelerine yol açabileceğinden, bu köpek soyları için zararlı olabilir ve soydan geçme hastalıklara yol açabilir. Alman çoban köpeklerinde sık sık kalça çıkıklığı görülmesinin nedeni budur.

KÖPEKTE GÖRME VE İŞİTME GÜCÜ ÖZELLİKLERİ

Bütün evcil köpeklerin, Pekin köpeğinden, Danua köpeğine kadar bütün soyların gözleri ve kulakları, ortak ataları kurttan miras kalmıştır. Kurdun bütün duyuları iri av hayvanlarını sürü halinde kovalayan bir avcının  geçirdiği evrimin sonucudur; ama bu duyular farklı köpek soylarına "yapay seçme" yoluyla uyarlanmış ve gelişmiştir.Sözgelimi İngiliz tazısı gibi görerek iz süren tazılar elde etmek için, yüzyıllar boyunca gelecekte  çiftleştirilmek  amacıyla görme yeteneği özellikle yüksek yavrular seçilmiştir.; böylece zamanla ortaya çıkan sonuç, bütün İngiliz tazılarının görme gücünün, kurdunkine oranla daha yüksek olmasıdır. Aşağı yukarı bütün evcil hayvanlarda ortaya çıkmış değişikliklerden  biiri, gözlerin kurtta olduğu gibi yanlara değil , ileri bakmasıdır. Kurtlar ve evcil köpekler öbür bazı etçiller kadar iyi işitemezler; çünkü genellikle, görmenin işitmeden daha önemli olduğu alaca karanlıkta avlanırlar. Buna karşılık ,geceleri avlanan tilkilerin, bir kurda oranla çok daha iyi işittikleri sanılmaktadır.

KÖPEK NEDİR ?

Köpekler Ailesi yaşayan 37 kadar kurt, çakal, tilki, yaban köpeği, ve evcil köpek türü içerir. Bilim dilinde "köpek" anlamındaki Latince canis'ten türetilmiş canidae ("köpekgiller") adı verilen bu ailenin bütün üyeleri etçildir ve avcılığa uygun özel yetenekleri vardır. Güçlü ve keskin dişlerini avlarini öldürmek, et çiğnemek, kemikleri kemirmek ve bazen de birbirleriyle dövüşmek için kullanırlar. İri gözleri, dik kulakları ve hassas burunlarından dolayı son derece gelişmiş görme, işirme ve koklama duyuları gerek topluca, gerek tek başlarına avlanırlarken , avlarını ustalıkla izlemelerini sağlar.Güney Amerikan çalıköpeği dışında bütün yaban köpeklerinin  uzun bacakları, av peşinde hızla koşmaya uygundur. Köpekgillerin  tümü ayak uçları üstünde yürürler; buna uygun özgün bir yapı taşıyan ayaklarından öndekiler beş, arkadakiler dört parmaktır. Evcil köpeklerde bazen uzun kuyrukludurlar; sık tüylü postlarında genellikle benek  ya da çizgi bulunmaz. Köpekgiller ailesi üyeleri çoğunlukla yılda bir kez çifleşir, dişiler iki aylık gebelik döneminden sonra yavrularlar. Bütün memelilerde olduğu gibi, anne doğumdan sonra yavrularını emzirir ve ailenin öbür üyelerinin yardımıyla birkaç ay onlara bakar.

TER KOKUSUNDAN PRATİK KURTULMA

Bazı insanlar diğer insanlara nazaran daha fazla terlerler. Bu genellikle vücutlarında salgılanan kimyasalların dengesizliğinden kaynaklanır. Eğer çok fazla terliyorsanız en kısa sürede bir doktora başvurmanızda fayda var. Aşırı terleme ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir, dikkat edin. Özellikle koltuk altında ve ayaklarda sıcak ve havasızlık yüzünden hızlı biçimde çoğalan bakteriler ter kokusunun temel kaynağıdır. Uygun şartlar sağlandığı takdirde, bakterilerin sayısı 1 saatte bin kat artabilir. Birçok insanın bilmediği diğer bir koku sebebiyle yediklerimizdir. Soğan, sarımsak, balık gibi özellikle çinko yönünden zengin yiyecekler ter kokusunu arttırıcı özellikledir. Ter kokusu sorunu yaşıyorsanız öncelikle yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Ter kokusuna sebep olan yiyeceklerden uzak durarak da bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Ter kokusundan kurtulmanın doğal bir çaresi de adaçayıdır. Adaçayı içerdiği kimyasallar sayesinde vücut sıvılarınızı düzenleyerek koku oluşumunu giderici bir etki yaratır. Sabahları ve akşam yemeğinden sonra içeceğiniz adaçayı ter kokunuzu gidermeye yardımcı olacaktır. Ayrıca sıcak suda 2 dakika demleyerek hazırladığınız adaçayını, iyice temizlediğiniz koltuk altlarınıza sürerek de ter kokusunu önemli derecede engelleyebilirsiniz. Aktarlardan temin edebileceğiniz adaçayı yağını kullanarak da ter kokusunu önlemeniz mümkün. Gece yatmadan önce yıkayıp kuruladığınız ayaklarınıza bir pamuk yardımıyla adaçayı yağını sürün. Yağın sabaha kadar ayaklarınıza etki etmesi için pamuklu bir çorap giyerek yatın. Bir hafta kadar her gece süreceğiniz adaçayı yağı sayesinde ayak kokusu derdinden kurtulabilirsiniz. Halime kadınların adaçayı içmeden önce doktorlarına danışmalarında fayda v...

Kemanın çeşitleri Ve özellikleri



Keman dört telli yaylı bir çalgıdır. Keman 4 telli olmadan önce 7 telliydi [[zaman içinde değişerek şu anki 4 telli halini almıştır. Değiştirilmesinin sebepleri ise görünüşünün kaba ve tutuşununda zor olmasından kaynaklanır. Keman'ın telleri sırayla 7'den 6'ya, 6'dan da 5'e düşmüştür.
Viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en küçük ve en yüksek tondan çalan üyesidir. Akor sesleri pesten tize sol, re, la, ve mi'dir.
Kemanda perde yoktur. Nota yerleri pesten tize doğru yaklaşık olarak şu şekildedir:
Keman yayı insan kılından yapılır. Ama genelde kullanılan kemanlarda suuni at kılı veya ham misina olarak adlandırılan bir madde kullanılır.
Almanca: Geige, Fransızca: Violoa, İngilizce: Violon, İtalyanca: Violino dur. Uzunluğu 60 cm'dir. Yayla çalınan telli bir çalgıdır. Notası, ikinci çizgi Sol açkısı ile yazılır. Orkestralarda, genel olarak (Solo, I, II) üç partisi bulunur.Solo ve eşlik görevi verilir (özellikle bir solo çalgıdır). Hiç bir çalgıda olmayan ses rengiyle, çok zengin bir anlatım gücü vardır.
Telleri: Sol, Re, La, Mi olarak akort edilir.

Tarihçesi 

Keman ilk olarak 16 yüzyılda Kuzey İtalya'da ortaya çıktı. ilk keman yapımcılarının Rebec , Rönesans Kemanı ve Lira da braccio adlı enstrümanlardan esinlendikleri sanılmaktadır. Enstrümanın akort edilişi dahil olmak üzere hakkında bilgi veren bilinen en eski metin, 1556 yılında lyon'da Jambe de Fer tarafından yazılmıştır; bu dönemde keman Avrupa'da yayıldı. Ortaçağda İngiltere'de Fiddle , Almanya'da Fiedel İtalya'da Lira da Braci , Fransa'da Viel adlarıyla kullanılan yaylı çalgılar Keman'ın atası sayılır. Lavignac , Keman'ın Türklerin Kemençe'i guz (Oğuz Kemençesinden)alındığını yazar. Bazı kaynaklarda ise Arapların Rebab'ından geliştirildiği öne sürülmüştür . 16.ve 17. yüzyıldaki Keman yapım ustaları Nicolo Amati , Paolo Maggini , Giuseppe Guarneru , Antonio Stradivarius Keman'a son şeklini vermişlerdir . Keman asıl biçimi korumakla birlikte 19. yüzyılda , bazı değişikliklere uğradı . Çağdaş Kemanda gövde ve sap daha uzun ,köprü daha yüksektir . Keman'a orkestrada ilk olarak ,1565 te St.Riggo ve Corteccia'nın eserlerinde yer verilmiştir . Sonraki yıllarda orkestradaki görevlerinden dolayı 1. ve 2. Keman olarak adlandırılmış orkestradaki sayıları çoğaltılmıştır
Çiftlemeler
Sesdaş çiftleme 
Birinci keman ile ikinci keman 
Renk değişmez dolgunlaşır (çalanların sayısı çoğalırsa, duyulusu yumuşak bir de tahta çalgı eklenir. Yaylı çalgıların duyulusu egemen kalır. Fakat biraz dolgunlaşmış olur).Keman ile Viyola: Kemanların birleşmesinden çok farklı bir etki yapmaz. Kemanın rengi egemendir. Dolgun ve yumuşak bir renk sağlanır.

Keman ile viyolonsel 

Dolgun bir duyuluş sağlanır. Viyolonselin ses rengi egemendir. Birinci Keman, ikinci Keman, Viyola ve Viyolonsel: Bunların dördünün sesdaş olarak çalması, alto ve tenor katında mümkündür. (F) de gayet kuvvetli, (P) de özellikle dolgun ve yumuşak bir renk sağlanır.
Sekizliden çiftleme 
Birinci keman ile ikinci keman

Çok sık rastlanır, özellikle ezgi yüksek soprano seslerinden daha yukarılara çıktığı zaman kullanılır. Çünkü bu katta Mi telinin dolgunluk ve anlatım gücü azalır. Bundan başka, birinci kemanlar ikinci kemanlarla sekizli aşağıdan katlanmazsa, bütün diğer çalgılardan uzakta, yalnız kalır.


Kemanlar (Divisi)

Bu biçim duyulusu zayıflatır, ve küçük orkestrada özellikle belli olur. Buna rağmen bazı durumda ezgi çok incelerde iken ve tahta çalgılarla katlayarak kullanılır.
Keman ile viyola: 
Buna çok sık rastlanır, özellikle ezginin aşağı sekizlisi kemanın (Sol telinden) daha kalınlara indiği zaman kullanılır.
İki sekizliden çiftleme 

Birinci Keman, ikinci Keman ve Viyola, ya da Birinci Keman, ikinci Keman ve Viyolonsel: 
Bu biçim geniş ve uzun ezgilerde kullanılır. özellikle (F) de yapılır.]]

Üç ve dört sekizliden çiftleme 

Birinci keman, ikinci keman, viyola ve viyolonsel (telli kontrbas) [değiştir]

Bu biçim çok az kullanılır ve soluklu çalgılarla katlanır.
1."Bir gitar ne kadar pahalıysa o kadar iyi sesi vardır."

Yanlış gitarın pahalı olması sesinini iyi olduğunu göstermez pahalı gitarlarkaliteli ağaç el yapımı olma isim taşıma  iyi aksam kullanma özelliklerini taşırlar. Ancak bu özellikler hepsi birden bile seslerinin iyi olacağını garantilemez. İki alt sınıf bir gitar daha iyi sese sahip olabilir.

2."En iyi elektro gitarları Fender yapar"

Yanlış fender sadece pazardaki yer sahibi olan büyük bir markadır ama insanların markacılığı onu en iyi elektro gitarları üreten firma olduğu şeklinde lanse eder tıpkı google'ın arama motorunun yahoo'nun motorundan daha başarılı olduğunun tıpkı firefox'un internet explorerdan daha güvenli olduğunun söylenmesi gibi. İnsanların popülerleştirdikleri ürünler her zaman en iyisi olarak düşünülür ama yanlıştır. Fender genel olarak çok iyidir ama dünyadaki en iyi gitarları üretmez irili ufaklı pek çok firma yada yapımcının ürettiği herhangi bir gitar en iyi fenderden daha başarılı olabilir. Büyük firmalar başarılı ürünler çıkarıp başarılı satış grafiği yakalayarak büyük firma olurlar ama bu onların en iyi olduklarını göstermez.

3. "Elektro gitarlarda en iyi gövde ağacı Maun'dur"

Yanlış maun çok iyi bir ses ağacı olduğundan değil fiyat/performans oranı olarak çok iyi bir ses ağacı olduğundan ve işlenişi kolay olduğundan dolayı bu kadar sık kullanlır.

4. "En iyi akustikleri Takamine yapar"

Yanlış takamine iyi akustik gitarlara giriş modellerini üretmektedir anca bu konuda asıl profesyoneller Matin Taylor SantaCruz gibi uzman markalardır.

5. "Elektrogitar çalmadan önce klasik almak gerekir"

Yanlış bu yıllardır müzik mağazalarını pazarlama kurnazlığından başka birşey değildir yararları vadır ancak sıfırdan elektro gitara başlamak daha mantıklı ve yapıcıdır.

6. "Canon s3 Sony H5 ten iyidir"

Yanlış markacılık yapmayan tarafsız bir insan Canon'un fokuslamada renk doğallığında ve 200 iso üzerinde Sony H2 ve H5 'in gerisinde kaldığını hemen görür. "Video kalitesi daha iyi" diyenler için video süresinin daha kısa olduğunu ve asıl önemli olanın; bir fotoğraf makinesinde en önemli unsurun kullanıcıyı tatmin eden fotoğraflar çekmesini hatırlatırım. Neredeyse üçte biri fiyatına bulunan a610'nun kendinden daha iyi resim çekmesi cabası.

7. "Klasik gitarda en iyi tel markası Daddario'dur"

Yanlış her ne kadar Daddario çok başarılı takımları olan en iyi tel üreticilerinden biri olsada kesin ve net olarak "en iyisidir" diye kestirip atamayız Savarez Hannabach Luthier gibi pek çok dişli rakibi varken.

8. "Klasik gitar tabla çalınır çalınabilir"

Yanlış klasik gitar klasik gitar müziği çalmak için vardır ve klasik besteler tab ile çalınmaz. Siz yaparsınız ama yaptığınız yanlıştır.

9. "Klasik gitar pena ile çalınır çalınabilir"

Yanlış klasik gitar repertuvarı gereği pima düzeninde parmaklarla çalınmalıdır pena ile klasik gitar teknikleri uygulanamaz. Siz yaparsınız ama yaptığınız yanlıştır.

10. "Bir bıçağın keskinliğini anlamanın en iyi yolu kolumuzdaki/elimizdeki kılları kesmektir kesiyorsa keskindir."

Yanlış ortalama bir sertliğe sahip ve bilenmiş bıçak kadar kesici ağız açılmış herşey vücut kıllarını keser. Sakal kesmek için üretilmiş ekstra sert ve ince çelikli usturalar tahta kesmeye kalkarsanız anında kırılırlar. Aynı şekilde halat kesmek kaba işler yapmak için üretilmiş bir av bıçağı kılları kesmeye kalkarsanız sizi hayalkırıklığına uğratır ancak çok rahat hayvan dersi yüzüp halatları doğrarsınız. Kısacası kıl kesme yöntemi doğru yöntem değildir her alanın kendine göre testi vardır bıçak keskinliği için kıl kesmek kıl kağıt çiçekböcek kesmek gibi ince fazla güç gerektirmeyen işler için kullanılabilir bir testtir. Her alana uyan en iyi testlerden biri ağzı avuç ayasına sürme ve boylamasına yumuşak kağıt kesmektir.

11. "Çek kemanları dünyanın en iyi kemanlarıdır"

Yanlış çek kemanları son derece vasat kopya fabrikasyon kemanlardır. Dünyanın en iyi kemanları önce İtalyan sonra Alman kemanlarıdır. Bugün 400 yıl önce yaptığı kemanlar birkaç trilyonlara satılan yapımcı Antonio Stradivari bir italyan yapımcıdır yine Gelmiş geçmiş en iyi keman yapımcıları sayılan Amati ailesi Guarneri del Gesu Gasparo De Salo gibi yapımcılar italyan yapımcılardır. Hernekadar günümüzde heryerde çok çok iyi kalitede kemanlar yapılsada genel olarak en iyi yaylı çalgıların merkesi hala İtalyadır.

12. "Dünyanın en iyi kemanları Stradivari kemanlardır ve stradivarius olarak adlandırılırlar."

Yanlış Antoni Stradivari zamanında kemanda inanılmaz önemli gelişmeler yapmıştır. Kullandığı çoğu teknik hala aynen kullanılmaktadır. Enstrümanları Dönemine göre muazzam bir işçilik kalitesine sahiptir. Stradivarinin kemanları en iyi ses sahip diye birşey yoktur bugün bir amerikalı yapımcının yaptığı yeni bir keman daha iyi ses verebilir. Stradivarinin değeri vardır Stradivari oğulları ve çalışanlarının yardımıyla 800 den fazla çalgı yapmıştır sesini beğenmediği enstrümanları kırıp sobada yakmıştır bulunduğu mevkii sayesinde çok çok iyi ağaçlar kullanmıştırDüklere krallara çalgılar yapmıştır enstrümanları yüzyıllarca dayanmıştırağaçları yüzyıllarca kurumuştur ancak tüm bunlara rağmen bunlar onun kemanlarını "en iyi" yapmaz misal; dönemi rakibi daha kötü işçilikli Guarneri'nin kemanlarının sesleri Stratınkilerden daha başarılı bulunuyordu halada öyle bir çalgının en önemli işlevinini de iyi ses vermek olduğunu düşünürsek sonuç; Stratlar en iyi değildir "en değeli"lerdir.

Stradivarinin kemanlarına stradivarius denmez bu onun latince Antonius Stradivarius olan adının soyadıdır sadece.

13. "Dünyanın standart üretim en hızlı arabası Bugatti Veyron'dur"

Yanlış dünyanın en hızlı fabrikasyon üretim arabası 1994 Dauer 962 Lemans' dır.

14. "Ucuz gitarların sapı yaş olduğu için atar"

Yanlış bir kere sap atması ağaç nemi ile alakalı bir durum değildir. Sap atması sapın gövde ile birleştiği yerden ayrılmasıdır. Sapın yamulması sap atması değildir. Sap atması kötü işçilik ve kalitesi yapıştırıcı kullanımından kaynaklanır.

15. "Oehh amma artistmişsin sen lord herşeyi bilirim havalarındasın."

Yanlış ben kesinlikle herşeyi bilirim havalarında değilim sadece araştırmacı bir kişiliğe sahibim ve bilgi ve ilgi alanım olan konularda insanlarla konuşmayı severim. Öğrenecek çok şeyim var yolun başındayım.

16. "En iyi klasik gitarlar Ramirez olanlardır"

Yanlış Manuel Ramirez zamanında çok iyi gitarlar yapmış olan büyük bir yapımcı idi sonrasında yapım işini ailesine bıraktı şu anda bilinen Ramirez Jose Ramirez 3 'tür ve iyi gitarlara giriş seviyesi olarak kabul edilen bir "marka" dır. Dünyanın şu andaki en iyi klasik gitarlarını Daniel FriederichGreg Smallman Paulino Bernabe Kevin Hill gibi çok büyük yapımcılar yapmaktadır.

17. "En sert ağaç abanoz'dur"

Yanlış abanozun en sert türü dünyanın 5. sert ağacıdır. Dünyanın en sert ağacı Hayat Ağacı olarak da bilinen Lignum Vitaedir.

18. "Kemanın kapağında kemarlarda görünen siyah beyaz şeritler yapıştırma/çizimdir"

Yanlış onlara fileto denir ve siyah parçalar abanoz yada fiber beyazlar akçaağaçtır. Bu şekilde üçlü yapışmış şerit halinde satılır. İnce yapımcı bıçağı ve fileto ıskarpelası yardımıyla kağağın o kısımları kesilip kanal şeklinde açıldıktan sonra oraya tutkla ile yapıştırılır/çakılır. Bir kapakta 2 üst 2 orta 2 alt kısım olarak 6 parçadır. Uçlardaki birleşme yerleri özenle hazırlanır kemanın işçiliğini en bariz gösteren kısımlardan birisidir. Asıl amacı çatlamalara karşı mukavemet sağlamaktır.