MALZEMELER : 1,5 Su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı margarin, 1 orta buy soğan, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 6 adet kuru kayısı, 3 çorba kaşığı ceviz, yarım çay kaşığı tarçın,yarım çay kaşığı tozşeker, 1,5 su bardağı tavuksuyu,tuz ve karabiber.
YAPILIŞI : 1,5 su bardağı pirinci bol suda yıkayın. Tuzlu suda 1,5 saat bekletin. Başka bir tencereye 3 çorba kaşığı margarini alın, içine rendelenmiş soğanı koyun.Hafif ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. 2 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ve suyu iyice süzülmüş pirinci de ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırın. Küçük doğranmış 6 adet kayısı ve 3 çorba kaşığı iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin. Yarım çay kaşığı tarçın,şeker,karabiber,tuz ve bir buçuk su bardağı tavuk suyunu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.Su kaynayınca ateşi kısın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez ya da kağıt havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder