6 Haziran 2013 Perşembe

MISIR UNU HELVASI NASIL YAPILIR.

MALZEMELER : 500gr. Mısır unu, 1 kahve fincanı beyaz un, 250gr. yağ, 150gr. fıstık, 1 kaşık yeşil toz fıstık, 1 bardak ceviz, 1 kahve fincanı hindistan cevizi. ŞURUBU İÇİN: 500gr. şeker, 1 limon suyu, 1 bardak süt, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı vanilya.
YAPILIŞI : Mısır unu tencereye koyularak kısık ateşte 40 dakika kavurulur.Diğer tarafta şerbeti kaynatılır.Bunun için şeker, süt ve su tencereye konur ve kaynatılır. 15 dakika sonra limon suyu ve vanilya da ekleyerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Hazırlanan şurup yağ ile birlikte kavrulan una ilave edilir. Kıvama gelene kadar karıştırılır. Helva ılık hale gelince küçük parçalara ayırılır. Un helvası şeklinde içine ceviz ilave edilir.Servis tabağına alınır.Üzerine yeşil fıstık ve hindistan cevizi serperek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder