MALZEMELER. 2 su bardağı süt, 20-25 adet pötibör bisküvi, 3 adet orta boy muz, 4 yemek kaşığı tozşeker, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 yemek kaşığı kuş üzümü. SOSU İÇİN. 2 su bardağı su, 4 yemek kaşığı tozşeker, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı dolmalık kuş üzümü.
YAPILIŞI : Süt ve tozşeker küçük bir tencereye aktarılıp kısık ateşte, arada sırada karıştırılarak ılık hale getirilir. Diğer taraftan, bisküviler ufak ufak parçalanarak derin bir kaba koyulur. Üzerine ılık süt ve incecik dilimlenmiş muz eklenir ve malzemeler çatalla iyice ezilip karıştırılır. Herhangi bir borcam, kek kalıbı yada kasenin içi streç film ya da buzdolabı poşetiyle kaplanır ve hazırlanmış olan muzlu karışım kaba aktarıldıktan sonra kaşıkla bastırılır. Üzeri kapatılıp derin dondurucuda en az 4-5 saat bekletilir. Sosun hazırlanması için; su,tozşeker,nişasta ve kakao küçük bir tencereye aktarılır. Kısık ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Sos kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp sık sık karıştırılarak soğuk hale getirilir. Pasta servise sunulacağı zaman dilimlenip üzerine soğuk halde sos gezdirilir. Dolmalık fıstık ve kuşüzümüyle süslenerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder