MALZEMELER : Pilav için : 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 su bardağı kaynar su,tuz Bezelye sote için : 4 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı karbonat,tuz, yarım kg. bezelye, 1 orta boy soğan.
YAPILIŞI : Pirinci yıkayıp, suyunu süzün.Margarinle sıvıyağı pirinçle beraber 5-6 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için , 4 su bardağı kaynar su içine karbonat ve tuz ekleyip, bezelyeyi katın. 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin.üstüne pilavınızı koyarak düzleyip servis tabağına ters çevirin,sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder