MALZEMELER : 4 çorba kaşığı irmik, 4 su bardağı etsuyu , 2 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı zencefil, yeterince tuz ve karabiber.
YAPILIŞI : Kızdırılmış yağda irmiğin rengi dönene dek kavurun. İçine salçayı ilave edin. İrmiği 1-2 dakika daha kavurun.Et suyunu ekleyin.İrmik yumuşayana dek pişirin. İnmesine yakın süt ve yumurta sarısını çırpın, içine çorbadan 2-3 kaşık alıp karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar koyarak karıştırın. Bir taşım kaynatın ve zencefil, tuz,karabiber ekleyip, ateşten alın.Sıcak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder