31 Mayıs 2013 Cuma

ENGİNAR DOLMASI ZEYTİNYAĞLI NASIL YAPILIR ?

MALZEMELERİ : İç harç için : 5g kuş üzümü, 100 g ince dilimlenmiş kuru soğan, 50 g pirinç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 g dolmalık fıstık,  1 tutam tuz, 30ml su, 1 tutam yenibahar, 1 tutam kuru nane,bir tutam tarçın, 1 tutam karabiber,5 g ince kıyılmış maydanoz, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı. Dolmanın malzemeleri: 12 ufak boy enginar, ılık suda bekletilmiş 24 adet asma yaprağı, 60 ml zeytinyağı, 500 ml su, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 15 ml limon suyu.   YAPILIŞI :   Pirinci 30 dakika suda bekletin ve süzdürün.Ayçiçek yağı  ve zeytinyağını aynı tavada birleştirin.Dolmalık fıstıkları bu yağda karıştırarak kavurun.Soğanları ilave edin ve çok kısık ateşte bir saat kadar karıştırın.Pirinci ilave edin ve 3-4 dakika karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.Suyu ilave edin ve pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin.En son kuru baharatları ilave ilave edin vesoğumaya bırakın .Soğuduktan sonra maydanoz ve dereotunu ilave ilave edin ve bekletin. İç pilavı 12 enginara paylaştırın. İçlerini doldurun.Bir enginara iki yaprak gelecek şekilde enginarları bohça halinde sarın.Üzerini sıcak suda bekletilmiş Frenk soğanı veya taze soğan kullanarak bağlayabilirsiniz.Bohçaları tencereye dizin. Su,zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırıp enginarların üstüne dökün.Üzerini yağlı kağıt ve porselen tabakla kapatın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde yemek için hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder