31 Mayıs 2013 Cuma

ENGİNARLI DİP KÖY EKMEĞİNDE NASIL YAPILIR ?

MALZEMELER : 6 ad.Enginar, yarım limon suyu, 1 litre tavuk suyu, 500 ml su, bir tutam karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 40 g tereyağı, 200 ml süt, 30 g un, 1 tutam muskat, 50 g rendelenmiş eski kaşar peyniri, 1 yuvarlak köy ekmeği.   YAPILIŞI :  Enginar, limon suyu, tavuk suyu, su ve karabiberi  bir tencerede birleştirin ve enginarlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişmiş enginarları süzdürüp mutfak robotunda püra yapın. Unu ayrı bir tencerede tereyağı ile kavurun. 4-5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra sütü ve enginar püresini ilave edin. En son eski kaşar, tuz ve muskatı ilave ederek karıştırın.Püreyi köy ekmeğinin içerisine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika daha pişirip,yanında kızartılmış ekmek dilimleri ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder