31 Mayıs 2013 Cuma

KIYMALI ENGİNAR FIRINDA NASIL YAPILIR ?

MALZEMELERİ . 10 adet enginar, yarım doğranmış kuru soğan, 500 gr. dana kıyma, 80 g küp şeklinde doğranmış havuç, 75 g bezelye, 70 ml ayçiçek yağı, 1 litre su, 10 g kıyılmış maydanoz, 10 ml limon suyu, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber.  YAPILIŞI  :  Soğanları bir tavada ayçiçek yağında soteleyin.Havuçları ilave edip pişirmeye devam edin.Kıymayı ekleyin ve 10-12 dakika karıştırarak pişirin.Bezelye,tuz, karabiberi ilave edin. Tavayı, kenara alıp maydanozu ilave edip karıştırın. Enginarları su ve limon suyunda 15 dakika haşlayın.Tamamen piştikten sonra fırın tepsisine alın.Kıyma harcını enginarların içine doldurun ve 160 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika kızartın .Sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder