30 Ekim 2013 Çarşamba

ŞALGAMIN FAYDALARI

 Anayurdunun Kuzey Asya ile Kuzey Avrupa olduğu sanılan Şalgam, ikiyıllık bir otsu bitkidir. Şalgam özellikle Adana ve Tarsus yöresinde yetişen son derece yararlı bir bitki olup, Şalgamın salata ve yemeği de yapıldığı gibi, Suyu da acılı ve acısız olarak fazlaca tüketilmektedir. Özellikle kış aylarında yemeklerin yanında harika bir içecektir. Şalgamın vücudumuza birçok faydaları ise;
 
     - Sindirimi kolaylaştırır,
     - İdrar söktürücüdür,
     - Kabızlığı giderir,
     - Sivilce, Egzama, Dolama, Çıban gibi şikayetlerde faydalıdır,
     - Yüksek tansiyonu düşürür,
     - Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur,
     - Boğaz iltihaplarını giderir,
     - Akciğer ve Bronşları temizler,
     - Göğsü yumuşatır,
     - Romatizma ve nikriste faydalıdır,
     - Eklem ağrılarını azaltır,
     - Vücuda dinçlik verir,
     - Soğuk algınlığına iyi gelir,
     - Kansızlığı önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder