18 Eylül 2013 Çarşamba

CİĞER YAHNİ (SOĞANLI ) TARİFİ

Soğanlı ciğer yahnisi malzemeleri : (6 kişilik) 1 kg.dana ciğeri, 750 gr. arpacık soğanı, 100 gr. tereyağ,
1 kahve kaşığı şeker, 200 gr. taze krema, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, az sirke.

Hazırlanışı : ciğeri yaklaşık 3 cm.lik parçalar halinde kesiniz. Soğanları soyduktan sonra, büyük bir tencerenin içine koyup, üzerine kadar su doldurun, 20 gr tereyağını, şekeri, sirkeyi de içine ilave edin. Suyunu
çekene kadar, kısık ateşte ve üstü açık olarak pişirin (yaklaşık 15 dakika) Kalan sıcak tereyağının içinde ve
bir tavada ciğer parçalarını beş dakika süreyle karıştırarak çevirin. Tuzunu, karabiberini, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu da üzerine serpin. Ciğerler pişince, soğanlar da pembeleşince, yağını süzün, servis tabağına dizin. Fırının ağzında, sıcak olarak muhafaza edin. Pişirme yağını alın ve pişme suyuyla karıştırarak sos yapın birkaç dakika harlı ateşte tutun. Ateşten alıp, karıştırarak, kremayı içine katın.Tekrar ateşin üzerine koyup, tuz ve karabiberin kıvamına bakın. Ciğerlerin ve soğanların üzerine sosun bir bölümünü dökün, kalanını sos kabı içinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder