18 Eylül 2013 Çarşamba

SEBZELİ KÖYLÜ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler: (6 kişilik) Hamuru için 250 gr. un ,125 gr tereyağı, 1 yumurta, tuz,
Garnitür için : 4 pırasanın beyazı, 150 gr mantar, 125 gr kuzu kulağı, 4 yaprak pazı, 4 diş sarımsak, 3 yumurta, 1.5 su bardağı süt, 60 gr tereyağı, bir çorba kaşığı nişasta, tuz, karabiber.

Hazırlanışı: Bir tencere içinde unu, tuzu ve küçük parçalara ayrılmış tereyağını parmak uçlarıyla iyice karıştırıp yoğurun. Bütün bir yumurtayı ve gerekirse bir parça suyu içine katın ve hamuru hazır edin. Serinde
dinlenmeye bırakın. Bütün sebzeleri yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Ayrı bir kapta ve tereyağı içinde,
mantarları, pırasaları ince doğranmış sarımsak, kuzu kulağı ve pazıyla birlikte çevirin, ateşten alın.Hamuru açıp, hafif tereyağlayacağınız ve un serpeceğiniz bir turta kabının içine yayın, dibini yer yer delin. Hamurun
üzerine alüminyum kağıt serip, üzerine çiğ kuru fasulye serpin. Sıcak fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.Fırından çıkartıp kağıdı ve kuru fasulyeleri alın. Büyük bir güveç içinde nişastayı,yumurtaları çırparak karıştırın. Üzerine biraz süt ilave edin, tuz ve karabiber ektikten sonra, sebzeleri de koyup karıştırın. Hepsini
turta kabının dibine boca edip, sıcak fırına koyun, 25-30 dakika süreyle pişirin sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder