8 Eylül 2013 Pazar

FIRINDA BARBUNYA BALIĞI TARİFİ

Malzemeler: 6 büyük barbunya, bir bardak zeytinyağı, bir tüp ançuez ezmesi, maydanoz, bir limon, bir tutam kekik, 4 diş sarımsak, bir baş soğan ve bir yumurtanın sarısı.
Hazırlanışı: Balıkları temizleyip ayıkladıktan sonra içlerini yıkayın ve silin. Zeytinyağı, iyice çırpacağınız ançuez ezmesi, limon suyu, kekik ve maydanozla birlikte bir sos hazırlayın. Ayıklanmış balıkları en az iki saat bu sos içine yatırıp dinlendirin. Sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın. Bir fırın tepsisinin içine serpin, balıkları üzerine yerleştirin. Sosun yarısıyla üstünü örtün. Onbeş dakika harlı fırında pişirin. Ayrı bir kap içinde dövülmüş sarımsakları karıştırın. Geri kalan sosu damla damla içine akıtın. Fırından çıkartacağınız balıklarla birlikte sosu da sofra getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder