6 Eylül 2013 Cuma

TAVUK YAHNİSİ YAPILIŞI

Malzeme(8 kişilik) : Orta büyüklükte Tavuk, 2 çorba kaşığı margarin yağı, 200 gr mantar, 500 gr arpacık soğanı, 4 diş sarımsak, 1/2 çorba kaşığı un, 4 su bardağı su, tuz. (küçük bir tülbentin içine defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 4 dal maydanoz, 5 tane karabiber koyup ağzını bağlayın).
Hazırlanışı : Tavuğu kuşbaşı doğrayın. Tuzlayıp biberleyin. Küçük bir tencereye bir kaşık margarin yağı koyup kızdırın. Soğanları ilave edin. Orta ateşte bir dakika kavurup, soğanları bir tabağa çıkarın.Tavukları ilave edin. Renk alıncaya kadar alt-üst kavurup, mantarı katın, bir dakika kadar daha kavurup, ılık suyu ilave edin, sarımsağı da ilave ederek bir kere karıştırdıktan sonra baharat bağlanmış bezi içine koyarak, kapağını kapatın, ağır ateşte yarım saat pişirin. Kalan margarin yapı ile unu karıştırıp ezin. İçine, tavuğun sosunu da bir miktar karıştırıp sulandırın, tavuğun üzerine dökün. On dakika daha pişirip kontrol ederek ateşten alın. Baharatlı bezi çıkarıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder