16 Haziran 2013 Pazar

PİLAKİ NASIL YAPILIR

MALZEMELER: Yarım kilo barbunya, bir patates, bir havuç, bir kuru soğan, yarım demet maydanoz, yarım limon, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir bardak su, bir yemek kaşığı domates salçası, üç küp şeker, tuz ve karabiber.
TARİFİ : Patates ve havuçları küp küp doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayın. Limonu çeyrek dilimler halinde kesin.Bir tencerede zeytinyağında soğanı kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra patates ve havucu ilave edip kavurmaya devam edin. 5 dakika sonra domates salçasını, şekeri, barbunyayı,dilimlediğiniz limonu, suyu tuzu ve karabiberi ilave edipbir kaç kez karıştırarakharmanlayın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp30 dakika pişirin.Barbunya pişerken maydanozları ince ince kıyın. Pilaki hazır olduğunda altını kapatıp üzerine maydanozları ilave edin 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder