16 Haziran 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ (NOHUTLU) NASIL YAPILIR

MALZEMELER.: İki kabak, bir patlıcan, bir kase bamya, iki kase taze fasulye, bir kase haşlanmış nohut, iki domates, dört diş sarımsak, bir kuru soğan, yarım su bardağı zeytinyağı, bir su bardağı su, iki küp şeker, tuz,karabiber ve dereotu
TARİFİ : Bamya hariç tüm sebzeleri yemeklik doğrayın.Sarımsakları ince ince kıyın. Soğanı bir tencerede zeytinyağının yarısıyla kavurmaya başlayın. Soğan kavrulduktan sonra üzerine doğranan sebzeleri ve haşlanmış nohutu ilave edin.Bir su bardağı su,tuz, şeker ve karabiber ilave edip 45 dakika pişmeye bırakın. Türlü pişerken zeytinyağının kalan yarısını bir tavaya boşaltıp sarımsak ve domatesle soteleyin. Türlü piştikten sonra biraz soğutup servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün, üzerine kıyılmış dereotu ile süsleme yapın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder