16 Haziran 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE NASIL YAPILIR

MALZEMELER. 1 kg Taze fasulye, bir yemek kaşığı domates salçası, iki kuru soğan, üç diş sarımsak, dört domates, bir limon, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı su, iki küp şeker, bir yemek kaşığı elma sirkesi, karabiber,tuz.
TARİFİ. Fasulyeyi ayıklayıp ikiye bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin.Soğanı zeytinyağını yakmadan bir tencerede kavurmaya başlayın. 5 dakika kadar sonra sarımsak ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. İki küp şekeri ve arzu ettiğiniz ölçüde tuz ve karabiberi ilave edin.Taze fasulyeyi, sarımsağı,domatesleri ve yarım çay bardağı suyukavrulan soğanlara ilave edip tencerenin kapağını kapatıp,altını kısın.Yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakın.Fasulye pişerken yarım limonu ikiye bölün ve onları ince ince kıyın.ve az bir su ile fasulyeye ilave edin.Fasulye pişince altını kapatın.sirkeyi ilave edip birkaç kez karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika dinlendirip, soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder