3 Haziran 2013 Pazartesi

SÜT NEDEN TAŞAR

Çoğunluğu sudan oluşan sütün içinde bir miktar yağ da bulunur.Sütün içindeki yağ kürecikleri yukarı doğru yükselirler ve erime noktalarına yakın bir değerde yaklaşık 50 derece sıcaklık süt üzerinde bir "kabuk" oluşturur. Isınan sütün içinde oluşan buhar kabarcıklarının yüzeye ulaşmaları bu katman tarafından engellenir, kabarcıklar kabuğun altında toplanırlar. Sayıları artan ve birleşen bu kabarcıklar,bir müddet sonra kabuğu ittirebilecek kadar yüksek  bir basınç oluştururlar,bu durumda da sütün taşmasına neden olurlar.Sütü karıştırmak kabuğun oluşmasını engeller ve basınç oluşmaz ve süt taşmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder