7 Temmuz 2013 Pazar

BİORİTMİN TARİHÇESİ ( HANS GENUIT )

Bioritm her geçen gün biraz daha önem kazanıyor ve ilgi topluyor. Araştırmalar yapan ve incelemelerini çeşitli kitaplarda toplayan Hans Genuit'in é" Asırlar önce Hindistan'da 23 günlük bir ritm biliniyor ve uygulanıyordu. Milattan önce 377-460 tarihleri arasında yaşayan ünlü Yunanlı dkotor ve sağlık biliminin kurucularından Hipokrat ayrıca 28 günlük bir ritm metodu kurdu. Bu yüzyılın başlarında ise Dr. William Fliess, her iki ritmle yıllarca uğraştı, bunları inceledi ve 1897 ile 1925 yıllarında iki bilimsel kitap yazdı. Bu çalışmaları ile de, haklı olarak modern bioritm metodunun kurucusu olarak kabul edildi. Fliess, 1910 yılında da "Alman Bilimler Akademisi" Başkanlığına seçildi. Viyana Üniversitesi Psikoloji Profösörü Hermann Swoboda da her iki ritmle ilgilendi ve bu konuda üç kitap yayınladı. Yine Avusturyalı  bir araştırmacı olan Dr. Ing.Friedrich Teltscher, 1928 yılında 33 günlük bir ritm keşfetti, Amerikalı Profesör Dr.Rexford Hersey , bu buluşun doğru olduğunu söyledi. Hans Genuit 1950 yılında "başarı grafiği" ni buldu. Bu grafik, şimdiye kadar bilinen üç grafiğin ortalama değerinden elde ediliyor. 1976'da "Bio-eğrileri" adını verdiği, üç ciltlik kitabı yayınlandı. 1977'de ise bol resimli "Bioritm Pratiği" adlı kitabı çıkardı. Hans Genuit'in "Bio Çizgileri"'nde doğum sırasında ki mevcut dört eğrinin, hepsi de bir milimetrelik kağıt üzerinde bir orta çizgi üzerindedir. Orta çizginin üst tarafındaki 50 milimetrelik bölüm, hava raporu haritasında olduğu gibi YÜKSEK, altındaki 50 milimetrelik bölüm ALÇAK' tır.Eğriler orta çizgiyi aşarak yukarı doğru çıkıyorsa geleceğinizde "ileriye doğru" bir gelişme vardır. Orta çizginin altına inmişse, geleceğiniz olumsuz bir gelişme göstermektedir.
BEDEN EĞRİSİ: (K)-23 günlük bir zaman süresi içinde bedenin durumunu açıklayan eğridir. Bu eğri yukarıya çıkıyorsa, yapıcı güçler hayatınızı etkileyecektir. Şayet aşağıya iniyorsa ve iyice ALÇAK dediğimiz bölgede bulunuyorsa, gücünüzün azaldığını bedeninizin hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı direncinin zayıfladığını gösterir.
RUH EĞRİSİ:  (S) - 28 günlük bir zaman dilimi içinde ruhi durumu açıklayan eğridir. Bu eğrinin incelenmesi özellikle çok önemlidir. Çünkü yükselmesi ve alçalması ruhi dengemizin aynasıdır.
MANEVİYAT EGRİSİ:  (G) - 33 günlük bir zaman dilimi içinde,  insanın manevi ve zihni gelişmelerindeki oluşumlarını açıklayan eğridir. Bu çizginin incelenmesi özellikle zihni çalışmaları değerlendirmek bakımından, önemlidir. Bu güne kadar edinilen tecrübeler, beden eğrisinin erkekler ruh eğrisinin ise kadınlar için önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder