8 Temmuz 2013 Pazartesi

ÇOCUK OYUNLARI (HAREKETLİ OYUNLAR)



KURDELE BAĞLAMA ve ÇÖZME YARIŞI  (YAŞ GURUBU 5-6 SÜRESİ 15 DAKİKA)
Oyuncular iki gruba ayrılır. Önde bulunan oyunculara 15-20 cm uzunluğunda birer kurdele verilir. Her grubun  8-10 adım karşısında bir sandalye konur. Oyunu yönetenin işareti ile ilk sıradaki birinci oyuncular koşarak kurdeleyi sandalyenin bir bacağına bağlayıp geriye dönerler. İkinci oyuncunun avuçlarına vurur ve yerine oturur. İkinci oyuncu işareti alınca o da koşar ve bağlanan kurdeleyi çözer ve getirir. Üçüncü arkadaşına verir.Yarışma böylece bağlama ve çözme şeklinde son oyuncuya kadar sürer.
Oyun sonunda en çabuk şekilde kurdeleyi bağlayan ve çözen grup oyunu kazanır.

KISKANÇ TAVUKLAR  (YAŞ GRUBU 5 -6  SÜRESİ 15 DAKİKA)
Çocuklar eşit sayıda iki gruba ayrılır. Her grup 5-6 oyuncuyu geçmemelidir. Bunlar birbirlerinin belinden sıkıca tutarlar.Grupların başındaki oyunculara anaç tavuk, arkasındakilere ise civciv denir.
Öndeki anaç tavuklar karşı grubun arkasındaki civcivi kapmaya (elini değdirmeye) uğraşırlarken kendi grubunun arkasındaki civciv'ide yakalatmamaya çalışırlar. Kaçma ve kovalamaca sırasında gruplardan birisi koparsa oyuncuların hepsi başarısız sayılır.

BALIKLAR  (YAŞ GRUBU 3-4  SÜRESİ  10 DAKİKA)  
Kağıttan  kesilmiş balıklar hazırlanır. Bir ipin ucuna bağlanır. Her çocuğun arkasına belden aşağı yere değecek uzunlukta olmak üzere takılır.Oyun başlar düdük çalınca çocuklar birbirlerinden kuyruklarını korumak için arkalarını saklarlar. Bu arada kim kimin balığına basıp koparırsa balığı kapan oyundan çıkar.Sona kalan kazanır.

BAĞDA YABANCI VAR (YAŞ GRUBU 5-6 SÜRESİ 15 DAKİKA)
Dört tane bağımız var. Kuvvetleri birbirine yakın olan çocuklar bir yuvarlak içinde toplanacaktır. Bu yuvarlakların büyüklüğü buraya girecek çocuk sayısına göre çizilir. Oyunu yönetenin düdüğü ile oyun başlar.Çocuklar ellerini arkalarında kavuştururlar.Birbirlerini omuzları ile iterek yuvarlaktan dışarı atmaya çalışırlar.Yuvarlak içinde sona kalan çocuk kazanır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder