18 Temmuz 2013 Perşembe

İŞİTME BOZUKLUKLARI NEDEN OLUR


Ağır işitmenin ya da sağırlığın nedenleri, çok çeşitlidir. İşitme bozuklukları, soya çekim yoluyla kuşaktan kuşağa geçebileceği gibi, çocuğun henüz anne karnında bulunduğu sırada, annenin geçirdiği bir hastalık da, buna yol açabilir. Özellikle gebelik döneminde görülen kızamık, ya da mikrobik enfeksiyonlar, çocuğu ilerde sağır bırakabilir. Doğumdan sonra da, çocuğun bir enfeksiyon geçirmesi, yine işitme bozuklukları yaratabilir. Örneğin kabakulak, boğmaca ve kızıl, bebeğin işitme duygusunu tehdit eden hastalıklardır. Ayrıca ilaç zehirlenmesi, basit bir üşütme, boğaz, burun ya da orta kulak iltihapları da, işitme bozukluğunu doğuran etkenlerdir.
ORTA KULAK İLTİHABI : Hastalık hafif başlayıp, giderek artan kulak içindeki uğultuyla kendini gösterir. Sonra hafif kulak ağrıları görülür. Ağrılar şiddetlenip bütün başı sardığında, hastalık iyice yerleşmiş demektir. Bazı durumlarda ateş 40'a kadar yükselebilir. Acele doktora başvurulmalıdır.
MÜZİK VE İŞİTME DUYUSU : Yapılan araştırmalar, 800 saat pop-müziği dinleyen bir insanın, duyma yeteneğini tamamen kaybettiğini göstermiştir. İki saatten çok devamlı ve gürültülü müzik dinleyen insan, bundan sonra 16 saat süreyle ağır işitmekte, yanı yarı sağır duruma gelmektedir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder