10 Temmuz 2013 Çarşamba

BÜYÜK KEOPS PİRAMİDİNİN SIRRI NEDİR ?

4500 yıl önce inşa edilen Piramitlerin dünyanın yedi harikasından biri olduğunu hemen hepimiz biliriz. Ancak Piramitler hakkında bildiklerimiz,  bilemediklerimiz yanında hiç kalmaktadır. Yapılan her araştırma, bulunan her belge cevaplanamayan yeni soruları da beraberinde getirmektedir. Piramitlerin en büyüğü Keops Piramididir. Keops piramidinin sadece firavun mezarı olarak yapıldığı öne sürülmektedir.Belirli yıldızların, belirli zamanlarda, piramidin içindeki geçidin ucunda gözükmesi, buranın bir gözlem evi olarak da kullanıldığını düşündürmektedir. Yılın ilk yarısında piramidin kuzey üçgeni gölgede kalmakta, cikinci yarısında ise kuzey üçgeni de aydınlanmaktadır. Geçiş döneminde ise gündüz ve gecenin eşit olduğu zamanlarda, piramidin yüzeyi Keops Piramidi (Mısır Piramitleri)yarı güneş, yarı gölgede kalmaktadır. Bu gözlemlere dayanan araştırmacılar, bu piramidin takvim görevi de yapmakta olduğunu söylemektedirler. Yine Keops Piramidi üzerinde yapılan çalışmalar, ilgi çekici bazı noktaların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Keops Piramidinin yüksekliğinin, bir milyarla çarpımı, güneş ile dünyamız arasındaki uzaklığı vermektedir. Taban alanının, yüksekliği, iki katı Pi 3,14159 sayısını vermektedir.
-Piramidin üzerinden geçen meridyen, karaları ve denizleri eşit iki parçaya bölmekte, ve aynı zamanda dünya ağırlık merkezinin ortasında bulunmaktadır.
- Keops Piramidinin alt kenarı 365,24 Piramid arşını uzunluktadır. Bir güneş yılında ki gün sayısı da 365,24'tür. Bütün bunlar rastlantı olabilir mi ? Piramidin inşası da en azından yeri ve boyutları kadar ilgi çekici 146 metre yüksekliğinde olan Keops Piramidinin inşasında ağırlıkları 2 ton ile 12 ton arasında değişen, 2,5 milyon dev taş blok kullanılmıştır. Bu taşların, ağaç kütüklerle taşınıp, yine ağaç rampalardan piramidin tepesine çıkarıldığı iddiası ise inandırıcı olmaktan çok uzaktır.Zira papirüslere göre Keops Piramidinin inşaatı 20 sene sürmüştür. Ama bu piramidi, bugünkü ileri teknoloji imkanları kullanarak inşa edilmek istense bile 20 yılda gerçekleştirmek mümkün değildir.
- Belirli geometrik cisimlerin, enerji toplayıp, bu enerjiyi tekrar çevreye yayabildiklerini iddia eden bilim adamları, bu defa da piramidin geometrik şekli üzerinde çalışmalar yapıp, hayret verici bir nokta daha tesbit etmişlerdir. Piramit biçimi, olağanüstü bir şekilde mumyalaşma sağlamaktadır. Piramit ölçülerine sadık kalarak küçük modeller yapılmıştır. Bunlar kuzey, güney doğrultusunda yerleştirilmiştir. İçlerine konan maddelerin uzun müddet bozulmadan saklanabildikleri görülmüştür. 52 gramlık bir tavuk yumurtası, 43 günde 17 grama inmiştir. Balık ise, 13 günde ağırlığının yarısından fazlasını kaybetmiştir. Fakat bozulmamıştır. Daha sonraları 1968 yılında Nobel ödülü almış bir atom fizikçisi olan Amerikalı Prof. Louıs Alvarez de piramitler içerisinde araştırmalar yapmaya başlamıştır. Piramitlerin içerisinde mezar bölmelerinden başka, bulunmamış bazı bölümler olabileceği varsayımından yola çıkan Alvarez, bir alet geliştirmiştir. Bu alet piramidin içerisine yerleştirilecek ve içeriden geçen elektromanyetik radyasyonu kaydedecekti. Daha sonra bu bantlar bilgisayarlara verilecek ve piramidin içerisinin krokisi elde edilmiş olacaktı. Ancak, bütün gayretlere rağmen bu proje gerçekleştirilememiştir. Piramit dışında gayet düzenli çalışan alet, piramidin içerisinde garip bir aksama göstermiş, tutarsız bilgiler vermiştir. Piramidin içerisinde, aletin çalışmasını önleyen manyetik bir alan olduğu anlaşılmıştır. Bu işin deneylerini, bilgisayarda değerlendiren Kahire'li fizikçi Dr. Amr Gohed, New York Times Gazetesine verdiği demeçte şöyle demiştir: " Ya piramidin içerisinde bizim ölçülerimizi etkileyen önemli bir hata mevcuttur, ya da burada açıklanması imkansız bir sır söz konusudur. Zira piramidin içinde olanlar, bilimin ve elektroniğin bilinen bütün yasaları ile çelişki halindedir." Günümüzden 4500 yıl önce yapılmış olan piramitler, bugün hala büyük bir tarihi bilmece olarak karşımızda duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder