4 Temmuz 2013 Perşembe

SUMO GÜREŞÇİLERİ NEDEN ŞİŞMANDIR. ?

"Rikişi" adı verilen profesyonel Sumo güreşçilerinin hızlı, esnek ve hareketli olmaları gerekmektedir. Güreşe başladıklarında tüm güçleriyle karşılarındakileri yaklaşık dört metre çapındaki daireden dışarı itmeye çalışırlar. Bu , itişme sırasında dengelerini sağlamak ve yere sağlam basmak için ağır olmaları gerekmektedir. Rikişi'ler, kilo almak için, "çankonabe" dedikleri protein açısından zenginleştirilmiş yiyeceklerin yanı sıra bol miktarda balık, et ve sebzeyle, ayrıca daha az sağlıklı olan hamburger ve pizza türü yiyeceklerle beslenirler. Doyduktan sonra bile kendilerini daha fazla yemeye ve yemekten sonra uyumaya zorlarlar. Böylelikle güçlü kaslarının üzerinde oluşan yağ tabakası sayesinde ağırlık merkezlerini düşürürler. Bir rikişinin ortalama ağırlığı yaklaşık 125 kg.'dır. 1988 yılında, bugüne kadar rastlanılan en ağır Sumo güreşçisi , 250 kg. olarak kayıtlara geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder