1 Temmuz 2013 Pazartesi

SU, DOĞAL YAŞAM KAYNAĞININ FAYDALARI NELERDİR.

Yaşamın en önemli ve doğal kaynaklarından biri olan suyun faydaları saymakla bitmiyor. Ancak susuz kalmak vücutta bazı problemlere yol açabiliyor. Sebepsiz yere baş ağrıları çekiyorsanız bunun sebebi vücudunuzun susuz kalması olabilir. Gün içinde tükettiğiniz çay, kahve ve meşrubatlarla vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanız mümkün olmayabilir. Eğer su içmek aklınıza gelmiyorsa masanıza yada televizyon izlediğiniz koltuğun yanına bir şişe su koyun ve gün içinde yudum yudum için. Su içtikçe ağzınızın kuruduğunu ve sürekli su içmek istediğinizi fark edeceksiniz. Böylece günde 1.5-2 litre su içebilirsiniz. Eğer vücudunuz susuz kalırsa karşılaşacağınız bazı sorunlar meydana çıkar.
Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu:  Beynin büyük bir kısmı sudan oluşuyor. Susuzluğun ilk belirtileri de beyin fonksiyonlarını etkiliyor. Bu sebeple oluşan baş ağrıları ilaç kullanmaya gerek kalmadan sadece su içmekle bile giderilebilir.
Ciltte kuruluk :  Vücudumuzun tamamını kaplayan deri için su çok önemli bir beslenme kaynağı görevini görür. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk da zamanla kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su içerseniz cildiniz o kadar yavaş yaşlanır.
Böbrek problemleri :  Böbrekler vücudumuzun boşaltım sistemidir. Yani vücudu toksit maddelerden uzaklaştıran sistem. Bu sistemin çalışması için bol sıvı tüketmek gerekir. Çünkü toksit maddeler de su ile atılır. Ayrıca susuzluk sebebiyle sindirim sistemi yavaşlar. Bu da kabızlığa neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder